PON - ČET 9.00-18.00

PET 9.00-16.00

Blost post image

Glavni razlogi za okvaro matične plošče telefona iPhone

21.11.2022

Blost post image

Ne glede na model in različico telefona iPhone obstajajo različni vzroki za okvare. Eden od najpogostejših vzrokov za te okvare je okvarjena matična plošča. Matična plošča iPhona se lahko pokvari iz več razlogov. Nekateri od teh razlogov so lahko tehnični, na druge pa vplivajo zunanji fizični dejavniki

Fizična okvara

Matične plošče najnovejših iPhonov so precej vzdržljive in se ne poškodujejo brez dobrega razloga. Eden od najpogostejših vzrokov za okvaro matične plošče je fizična okvara zaradi močnega padca ali udarca v napravo. Kadar iPhone pade ali utrpi udarec, se skozi vezje matične plošče prenese udarni val, ki povzroči veliko škodo na njenih sestavnih delih. Vezja se porušijo, kar močno vpliva na delovanje naprave.

Okvara zaradi vode ali drugih tekočin

To je še en zelo pogost razlog za nepravilno delovanje matične plošče iPhona. Ko telefon polijete z vodo ali drugo tekočino ali ko telefon sam pade v vodo, pride vezje matične plošče takoj v stik s tekočino. Ko pride del vezja matične plošče v stik z vodo, izgubi svoje funkcionalne lastnosti in povzroči, da se matična plošča poškoduje. Zato nikoli ne odlašajte, če je vaš iPhone poškodovan zaradi vode in vidite, da je zaradi poškodbe popolnoma nedelujoč. Napravo nemudoma prinesite v naš servis, ki opravlja popravila iPhonov v

Izpostavljenost matične plošče preveliki količini nečistoč ali prahu

Izpostavljenost nečistočam in prahu je še en glavni vzrok za nepravilno delovanje matične plošče iPhona. Če in ko matična plošča pride v stik s preveč prahu in nečistoč, to resno vpliva na funkcionalne vidike vezja in zmanjša njegovo občutljivost ter ga tako upočasni. Sčasoma se lahko to še poslabša in vaš telefon postane popolnoma neuporaben.Če se vam zdi, da telefon po izpostavljenosti ne deluje pravilno, ga dajte popraviti v servis Mobistekla v Ljubljani.

Igranje zahtevnih iger

Na matične plošče iPhona vpliva tudi intenzivno igranje iger , ki običajno pregrejejo vezje matične plošče in tako povzročijo veliko poškodb.