PON - ČET 9.00-18.00

PET 9.00-16.00

Blost post image

Kakšna je razlika med električnim skirojem Xiaomi M365 in Xiaomi M365 Pro

21.11.2022

Blost post image

Ste pred svojim prvim nakupom električnega skiroja in kolebate katerega izbrati? Na Mobistekla.si smo za vas pripravili primerjavo med dvema najbolj prodajanima modeloma podjetja Xiaomi, ki se uvršča v ožji krog vodilnih svetovnih proizvajalcev elektronike. Razlog? Preprost. Pred kratkim smo našo ponudbo storitev servisiranja namreč razširili tudi na električne skiroje. Prodajni uspešnici električna skiroja Xiaomi M365 in novejša različica M365 Pro sta si po imenu na prvo žogo morda podobni, vendarle pa obstaja nekaj poglavitnih razlik med njima.

Za naročilo popravilo skiroja Xiaomi M365 in M365 Pro kliknite tukaj

Baterija
image
image

Kapaciteta baterije električnega skiroja Xiaomi M365, ki se nahaja pod ploščo na kateri stojite, je 280Wh, kar zadošča za 30 kilometrov vožnje. Čas polnjenja je dobrih 5ur. Verzija M365 Pro v sebi skriva skoraj dvakrat močnejšo baterijo s kapaciteto 474Wh. Sam čas polnjenja se sicer podaljša za 3ure, kar pa Xiaomi M365 Pro nadoknadi s 15 kilometrov daljšim dometom, ki znaša dobrih 45km. Naj vas opomnemo, da so te vrednosti, navedene s strani proizvajalca, merjene v idealnih pogojih in so v običajnih pogojihi nekaj kilometrov krajše.

Moč motorja in končna hitrost
image

Oba Xiaomi M365 in M365 Pro sta idealna skiroja za vsakdanjo uporabo. Njuna končna hitrost je enaka in znaša 25 kilometrov na uro, ob dejstvu, da Pro model ponuja še dodaten način vožnje. Osnovni model omogoča ECO način, ki dovoljuje hitrost do 18 km/h in NORMAL do 25km/h. Pri M365 Pro pa ECO 15km/h, STANDARD način do 20km/h in SPORT, ki vas požene do končne htrosti. Sam motor je nameščen v prvem kolesu skiroja in pri Xiaomi M365 proizvaja 250W moči, Pro verzija pa jih ima 300. V praksi je to opazno pri nekoliko boljših pospeških in dejstvu da novejši model zmore prevoziti do 20% naklone, medtem ko starejša verzija omaga pri 15% klancu. Pri Mobistekla.si pa dodatno ponujamo tudi možnost nadgradnje končne hitrosti na 30 km/h

LED display in materiali
image

Električni skiro Xiaomi M365 tehta 12,7kg, kar je 1,5kg manj od M365 Pro. Razlog temu je močnejša, posledično zato tudi malo težja baterija. Oba skriroja sta narejena iz kakovostnih komponent, imata robusten zložljiv del, ki je pri modelu Pro še nekoliko ojačan. LED display ki je vgrajen v osnovno različico kaže stanje baterije, medtem ko se M365 Pro ponaša z novim naprednejšim LED zaslonom, ki prkazuje poleg baterije še trenutno hitrost, izbran način vožnje, bluetooth povezavo, pa tudi opozarjai na morebitne napake naprave. (menjava LED zaslona)

Zavore in pnevmatike
image

Pri Xiaomiju so se odločili na oba modela namestiti napihljive pnevmatike, ki ponujajo udobnejšo vožnjo od trdih gum. Njihova pomankljivost pa je krajša življenska doba, saj se lahko predrejo oziroma hitreje obrabijo od polnih pnevmatik. Pri Mobistekla.si znamo popravitii vse modele gum, po želji pa lahko namestimo takega, ki odgovarja Vam. Za premontažo s polno pnevmatiko kliknite tukaj, če želite menjavo mehke pnevmatike pa je ta pravi link za vas.

Xiaomi M365 in Xiaomi M365 Pro imata enak tip zaviranja in sicer zaviranje motorja prednjega kolesa in zavorni disk na zadnjem kolesu, katerega menjavo lahko naročite tukaj. Prednja LED in zadnja zavorna luč zagotavljata, da ste vidni tudi ob slabši vidljivosti. Pri Xiaomiju pa so tudi poskrbeli, da ob zaviranju sistem Energy recovery proizvaja še dodatno energijo. Pametno, kajne?

Končna ocena

Oba električna skiroja sta v svojem cenovnem razredu smatrana med boljšimi. Razlika v ceni znaša približno 200€, odvisno od prodajalca. Vsekakor se razlika v ceni opazi pri testiranju, kjer je pričakovano Xiaomi M365 Pro dobil nekoliko višje ocene od starejšega brata. Za tiste ki prvič razmišljate o nakupu električnega skiroja ali jih želite za svoje otroke in jih ne nameravate vsakodnevno uporabljati, povsem zadošča osnovni model M365. Pri zahtevnejših uporabnikih, ki skiro uporabljajo kot prevozno sredstvo ali stavijo na kvaliteto produkta, pa bi priporočili nadgrajeno različico Xiaomi M365 Pro.

Za vsa servisiranje in popravila obeh modelov Xiaomi pa pri Mobistekla.si poskrbimo na tem mestu