PON - ČET 9.00-18.00

PET 9.00-16.00

Blost post image

Med servisiranjem podatkov na napravi ne brišemo in se ohranijo

16.11.2022

Blost post image

V današnjem času je varovanje podatkov ključnega pomena. Podatki, ki jih hranimo na napravah, lahko vsebujejo občutljive informacije o nas samih, naših poslovnih dejavnostih in celo naših finančnih transakcijah. Ko se odločimo za popravilo naprave, je zato ključnega pomena, da izberemo servis, ki ne samo da učinkovito popravi napravo, ampak tudi varuje naše podatke.

Številni uporabniki so se že srečali s situacijo, ko so morali svojo napravo poslati na popravilo in so se bali, da bodo izgubili vse podatke, ki so jih shranili na napravi. Vendar pa obstajajo storitve, ki zagotavljajo, da se podatki med popravilom ne bodo izgubili.

Ena takšna storitev je naš servis Mobistekla, ki med popravilom naprave podatkov ne briše, podatki se ohranijo. To pomeni, da bodo vsi podatki, ki ste jih shranili na svojo napravo, ostali nedotaknjeni, ko jo boste poslali na popravilo v Servis. To je zlasti pomembno za tiste, ki hranijo občutljive informacije, kot so finančne transakcije, zdravstveni podatki ali druge osebne podatke.

V našem servisu, ki ne briše podatkov med popravilom, se uporabljajo posebni postopki, da se podatki na napravi varno shranijo. Tehnični strokovnjaki, ki opravljajo popravilo, so usposobljeni za delo z občutljivimi podatki in vedo, kako jih varno shraniti in obdelati, medtem ko popravljajo napravo.

V primeru, da popravilo naprave zahteva zamenjavo delov ali celo zamenjavo celotne naprave, bodo tehniki v našem servisu še vedno poskrbeli, da se vsi podatki na napravi varno izbrišejo, preden se naprava vrne lastniku. To pomeni, da lahko lastnik popravljeno napravo prejme nazaj z vsemi podatki, ki so bili na njej pred popravilom.

Poleg tega se uporabljajo tudi drugi ukrepi za zaščito podatkov, kot so gesla in šifriranje, da se zagotovi, da so podatki varni med celotnim postopkom popravila.