PON - ČET 9.00-18.00

PET 9.00-16.00

Blost post image

Priročnik za vzdrževanje telefona iPhone

21.11.2022

Blost post image

Vzdrževanje iPhona sploh ni težko. Če pa potrebujete priročnik, je to razlaga, ki ji morate slediti. Če pa imate težave z napravo, je bolje, da jo odnesete k našem serviserju v servis Mobistekla, saj bo imel znanje in veščine za natančno odpravo težav.Kakor koli že, zdaj si poglejmo nasvete za vzdrževanje, ki vam bodo pomagali, da bo vaša naprava ves čas delovala:

 1. Uporabite zaščitno ohišje:

  Če želite iPhone zaščititi pred praskami, ki lahko nastanejo zaradi padca iz roke, uporabite zaščitni ovitek. Zlahka ga dobite v lokalni trgovini Mobistekla. Če ne uporabljate zaščitni ovitek in vam naprava pade iz roke, pa se lahko poškoduje zaslon. Potem je edina možnost, ki jo imate, da jo prinesete k našem serviserju, ki v Ljubljani zagotavlja zamenjavo zaslona iPhona.Serviser bo ocenil poškodbe in če so prevelike, bo moral zaslon zamenjati.

 2. Vzdržujte port za polnjene

  Če imate težave s polnjenjem iPhona, to je verjetno zaradi porta za polnjenje .Na portu se lahko nabirata prah in nečistoča, ki lahko motita normalen postopek polnjenja. Zato lahko s čisto in tanko krpo obrišete prah z porta. Vendar ne smete pihati zraka iz ust, da bi razpršili prah, saj lahko to povzroči nadaljnje poškodbe. Zato se temu izogibajte.

 3. Odstranjevanje neuporabnih aplikacij

  Shranjevanje aplikacij v iPhonu, ki jih ne uporabljate veliko, je nekaj, čemur se morate izogibati, saj le porabljajo prostor. V nekaterih primerih lahko upočasnijo delovanje vaše naprave.

 4. Posodobitev naprave:

  Če svojo napravo posodobite z najnovejšo različico sistema iOS, lahko preprečite krajo podatkov ali druge zlonamerne dejavnosti hekerjev, saj najnovejše posodobitve vsebujejo varnostne zakrpke. Poleg tega najnovejše posodobitve vsebujejo številne nove funkcije, ki lahko vašo napravo ohranijo stabilno ali jo celo pohitrijo.

 5. Posodabljanje aplikacij

  Vse aplikacije pogosto ponujajo posodobitve, zato jih morate namestiti, saj novejše različice vsebujejo nove funkcije in varnostne popravke. Prav tako lahko nova posodobitev vsebuje navodila za hitrejše izvajanje aplikacije v vašem iPhonu.

 6. Ugasnitev aplikacij v ozadju:

  Če v vašem iPhonu delujejo aplikacije v ozadju, lahko obremenjujejo pomnilnik in povzročijo upočasnitve.Zato je boljše, da aplikacije, ki jih ne uporabljate, ugasnete. Če pa se v zadnjem času soočate z upočasnitvijo, tudi če je aplikacij zagnanih malo ali nič, potem je najboljše da nam prinesete svojo napravo v servis Mobistekla.