PON - ČET 9.00-18.00

PET 9.00-16.00

Servis Huawei Watch GT3 44mm

Če mislite, da telefona ni več mogoče rešiti, ga prinestite na naš Huawei servis in morda boste presenečeni. Naš servis v Ljubljani namreč odpravi marsikatero napako ali poškodbo, naši serviserji pa so usposobljeni za popravila vseh modelov Huawei telefonov, zato je vaš telefon v varnih rokah. Popravljen telefon boste lahko na zahtevo prevzeli že v nekaj urah.

Servisiramo mobilne telefone znamke Huawei. Popravimo vam počeno steklo ali pa kompleten ekran. S hitrim servisnim postopkom in ugodno ceno Huawei je ena izmed najhitreje rastočih svetovno znanih znamk, prav zato imamo rezervne dele za večino Huawei telefonov vedno na zalogi. Popravljamo: • od zaslonov, • zadnjih stekel, • glavnih in selfi kamer, • menjamo tudi leče kamere, • popravimo tudi telefon, ki je bil v stiku z vodo.

Kateri koli del vam v telefonu odpove, ga lahko zamenajmo in telefon vam bo ponovno deloval.

Na sprejemu vam bodo naše prijazne sodelavke svetovale in vas obvestile o okvirnem strošku serivsa, da se boste lažje odločili. Zato se čim hitreje naročite na naši internetni strani ali pa nam pišite preko e-maila info@mobistekla.si. Lahko nas tudi pokličete na 051 494 000 oziroma se oglasite osebno v servisu na Tržaški cesti 5 v Ljubljani.

Imate na vašem Huawei telefonu počeno steklo ali poškodovan ekran?

Ne glede na to, ali imate na vašem Huawei serije P ali Mate počeno samo steklo ali pa poškodovan celoten ekran, je dobro, da se pred popravilom pozanimate, kakšne nadomestne dele vgrajuje posamezen Huawei servis. Sploh, če ima vaša naprava OLED zaslon (kot npr. P30, P20 PRO, P30 PRO, P40, Mate 10 PRO, Mate 20 PRO). Pri teh modelih je namreč izredno pomembno, da se ekran zamenja z enakim Huawei zaslonom, saj bo le tako telefon ponovno deloval brezhibno. Ker se v našem ljubljanskem servisu za Huawei naprave zavedamo, kako pomembna je kakovost, vedno uporabljamo le original Huawei amoled zaslone.
Prav tako pa so naši strokovnjaki specializirani tudi za menjavo stekla, na Huawei telefonih serije P in Mate. Če torej vaš LCD prikazovalnik deluje normalno in je počeno samo steklo, ter želite poceni popravilo, potem se oglasite na našem servisu Mobistekla, saj boste z menjavo stekla prihranili kar nekaj denarja.
Žal pa menjava stekla ni mogoča na vseh modelih, kot npr. Huawei Nova 5T, P Smart, P Smart Z, pri celi Honor seriji ipd.; pri teh se pa zamenjata LCD ekran in steklo v kompletu.

Ali se na vašem Huawei telefonu baterija prehitro prazni ali pa se vam telefon ne polni?

Žal je tako, da baterije na telefonih ne zdržijo kaj dosti več kot dve leti, kolikor traja garancija. Huawei telefoni niso nobena izjema. Po tem času se začnejo baterije zelo hitro prazniti in potrebno jih je polniti večkrat dnevno. Ker so novi telefoni, kot so Huawei Mate, Huawei P Smart, Huawei P40 Lite, Huawei Nova 5T, Honor 9 ipd. sestavljeni tako, da ga sami ne morete odpreti, je za zamenjavo baterije potrebno obiskati naš Huawei servis Ljubljana. Celoten postopek menjave baterije je precej rutinski, tako da se navadno menjava baterije na Huawei telefonu uredi v manj kot 24-ih urah. Prav tako je menjava baterije na telefonu cenovno zelo ugodna, sploh če upoštevate dejstvo, da vam lahko podaljša uporabo vaše naprave še za naslednji dve leti.

Ni pa vedno težava v sami bateriji. Če se telefon ne polni, imate lahko poškodovan priključek za polnjenje oz. vhod za polnjenje.

Do poškodb na polnilnem konektorju pride zaradi različnih vzrokov – lahko je težava v napajalnem kablu oz. polnilcu, lahko nastane fizična poškodba pri nepazljivem vtikanju, lahko pride v vhod za polnjenje kakšen tujek, ali pa vlaga …

Razlogi so različni, vsi pa vodijo do težav s polnjenjem. Najbolje je, da takoj ko opaziti kakšne težave pri polnjenju, telefon odnesete na servis, da se zadeva čim prej uredi, saj lahko drugače pride do hujših poškodb vašega Huawei telefona.

Vam na Huawei telefonu kamera ne ostri, ali pa sploh ne deluje?

Vsi vemo, kako zelo pomembno funkcijo imajo dandanes kamere na mobilnih telefonih.

Tega se zavedajo tudi v podjetju Huawei, kjer so moči združili s svetovno znano družbo Leica in ustvarili kamere, ki ne samo, da delajo visoko kakovostne fotografije, ampak vam jih s pomočjo umetne inteligence tudi pomagajo posneti. Rezultat so čudovite fotografije in nič čudnega, da so Huawei telefoni postali zelo priljubljeni pri vseh, ki poleg ostalih funkcij telefona potrebujejo tudi dober fotoaparat. Seveda pa zato nastane velik problem, če kamere nehajo delovati. Lahko pride do meglenih slik, lahko da kamera ne fokusira, ali pa je slika preprosto črna.

Karkoli od tega se vam dogaja, ni nobena večja težava, saj se da vse urediti. Oglasite se v našem servisu mobilnih telefonov Mobistekla, kjer preverimo ali je potrebno le popravilo kamere, ali pa komplet menjava kamere.

Popravljamo tako zadnje (glavne) kamere, kot tudi selfie (prednje) kamere. Večino kamer za Huawei telefone imamo na zalogi, tako da se popravilo lahko izvede v le nekaj urah. Po opravljeni menjavi kamere, je delovanje fotoaparata enako, kot je bilo pred poškodbo.

Imate počeno steklo na kameri?

Še bolj pogosto, kot nedelovanje kamere, pa je pri Huaweih težava razbita leča kamere. Huawei serije P, kot na primer P30 PRO, P40 PRO, ali serije Mate, npr. Mate 20 PRO imajo več kamer, zato je steklo čez kamere precej veliko, posledično pa toliko bolj občutljivo. Že samo, ko imamo telefon v žepu ali torbici, se lahko hitro zgodi, da ko se telefon na nekaj prisloni, ali udari, pri tem poči steklo na kameri. Včasih se pri tem poškoduje tudi kamera, največkrat pa je poškodovano le steklo. Slike so lahko kljub poškodbi še vedno čisto normalne, vendar to ne pomeni, da se tako poškodbo telefona lahko zanemari. Tudi že čez najmanjšo razpoko lahko pridejo prašni delci, ki spraskajo površino kamere, posledično pa so slike meglene. V tem primeru menjava samo stekla kamere ne bo več dovolj, ampak bo potrebno zraven menjati še kamero, kar pa vodi v precej višji strošek. Zato vam toplo priporočamo, da takoj, ko opazite, da imate razbito steklo na kameri, le-tega zamenjate.

Cene tovrstnega popravila so zelo ugodne – pri starejših modelih, kot je na primer Huawei P9, se menjava stekla kamere giblje med 20 € in 40 €, na primer za Huawei P30 PRO. Bodite pa pozorni, preden telefon oddate na servis, če servis sploh nudi opcijo menjave le stekla na kameri, saj nekje to menjajo le v kompletu z zadnjim steklom, kar pa je seveda dražje.

Vam mikrofon ne deluje?

Glavni namen telefona je še vedno ta, da se lahko z nekom pogovarjamo. Če vas sogovorniki ne slišijo, ali pa se pritožujejo, da nekaj šumi in vas ne razumejo dobro, potem je čas, da na vašem telefonu zamenjate mikrofon. Huawei telefoni imajo več mikrofonov in če samo eden od teh ne deluje pravilno, vas sogovornik ne sliši optimalno. Lahko pride do šumenja, tišjega zvoka, prekinjanja ipd. Največkrat se poškoduje glavni mikrofon, ki ga uporabljamo med klici. Nekateri se znajdejo tako, da preklopijo na prostoročni način telefoniranja, a to ni dolgoročna rešitev.

Naši serviserji so se med drugim specilizirali tudi za popravila mikrofonov do te mere, da znajo izvesti menjavo mikrofona kot posamezne komponente, čeprav je le-ta vezana na matično ploščo.

Slabo slišite sogovornika ali pa vam hrešči zvočnik?

Najprej moramo pojasniti, da gre za dve različni komponenti – eno je zvočnik za predvajanje glasbe oz. videoposnetkov, drugo pa je zvočnik (oz. slušalka), preko katerega slišimo sogovornika. Pri Huaweih je pri slušalki najpogostejši problem, da se le-ta zamaši in posledično sogovornika komaj slišimo. V tem primeru napravo odpremo, dobro očistimo in zamenjamo slušalko. Tudi zvočniki se lahko zamašijo z umazanijo in so posledično tišji, lahko pa se zaradi kakšnega udarca poškodujejo in začnejo hreščati. V prvem primeru, je možno, da se težavo odpravi le s čiščenjem zvočnika, v drugem primeru pa je potrebna menjava zvočnika.

Ko težavo odpravimo, napravo vedno še dobro testiramo, da lahko vi potem brezskrbno uživate z vašim Huawei telefonom ob poslušanju glasbe ali pogovorih z vašimi bližnjimi.